ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/12/2019

БИЋЕ НАСTАВЉЕНИ РЕФОРМСКИ ПРОЦЕСИ

 

БАЊАЛУКА, 16. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће од 2020. до 2022. године бити настављене иницијативе и реформски процеси који су почети у претходном периоду.

 

"Реформски процеси биће настављени имајући у виду да је ријеч о комплексним и опсежним вишегодишњим процесима, чија имплементација ће допринијети реализацији главних циљева политика Владе Републике Српске, датих у седам приоритетних области, а које су дефинисане након идентификације кључних препрека за раст и конкурентност Републике Српске", рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске, образлажући Приједлог програма економских реформи од 2020. до 2022.

Он је нагласио да се структурне мјере Републике Српске односе на реформу тржишта енергије и транспорта, пољопривреду, индустрију и услуге, пословно окружење и смањење неформалне економије, истраживање, развој и иновације и дигиталну економију, реформе везане за трговину, запошљавање и тржиште рада, те социјална заштита и инклузија.

Вишковић је позвао посланике да усвоје предложени документ.