ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура16/12/2019

САДРЖАЈНО ВЕЧЕ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ

 

ЗВОРНИК, 16. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У зворничкој Народној библиотеци и музејској збирци вечерас су представљене књиге "Писма из Србије" и "Србијо, Бог ти помого" аутора Бојана Љубеновића из Београда, отворена изложба нових књига, те уручене награде најактивнијим читаоцима у 2019. години.

 

Љубеновић је, представљајући књиге које је објавила београдска Издавачка кућа "Лагуна", навео да је ријеч о сатиричним романима који се баве данашњом Србијом и регионом, у којем мање-више сви људи имају исте проблеме, особине, заблуде, предности и мане.

"У књизи `Писма из Србије` ради се о измишљеном странцу који нас описује на свој начин, а у другој књизи, `Србијо, Бог ти помого`, угао је мало померен на једног аутентичног сељака из шумадијског измишљеног села, које можда и није баш измишљено", рекао је Љубеновић.

Он је нагласио да су оба романа сатирична и помало духовита и сваки на свој начин говори о Србији - један мало директније, а други суптилније.

"И један и други јунак ових романа покушавају да нам кроз благи хумор, иронију и сарказам кажу какви смо и где грешимо, како би могло да нам буде боље", рекао је Љубеновић.

Директор Народне библиотеке и музејске збирке у Зворнику Нега Стјепановић рекла је да су на изложби постављене књиге које су набављене на Београдском сајму.

"Набављено је више од 400 нових наслова које ће посјетиоци у холу Библиотеке моћи да виде у наредних пет дана", рекла је Стјепановићева и додала да изложба траје кратко јер је велики број читалаца већ нестрпљив и жели да их узме на читање.

Стјепановићева је истакла да су уручене пригодне награде за десетак најактивнијих читалаца и корисника услуга Народне библиотеке у 2019. години.