ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура17/12/2019

ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПОЛУГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

 

ПРИЈЕДОР, 17. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Приједору је одржан традиционални полугодишњи концерт ученика овдашње Музичке школе "Саво Балабан".

 

Директор школе Аљоша Новаковић подсјетио је на бројне успјехе ученика у претходној школској години и на низ учешћа, првих награда и лауреата на многим такмичењима у земљи, региону и Европи.

"Све ове успјехе правимо и правићемо иако немамо концертну салу која нам је пријеко потребна и која је потребна култури, овом граду и ђацима. Ни ово не бисмо могли остварити без велике помоћи Градске управе", рекао је Новаковић у обраћању гостима.

Он је навео да је битно да су на полугодишњем концерту представљени сви одсјеци који постоје у приједорској музичкој школи, те да су у 14 тачака били заступљени клавир, гитара, хармоника, кларинет, флаута, виолина, виолончело и соло пјевање, а да су наступили и камерни састави, оркестри гудача, гитара и хармоника, те хорови средње и основне школе.

"Претходно смо имали веома успјешне вечери клавира, гудача и хармоника. Сале у којима наступамо постају нам тијесне. Након овога, услиједиће припреме за школско такмичење крајем фебруара или почетком марта идуће године, а приоритет број један је припрема за републичко такмичење музичких школа 26. и 27. марта у Бањалуци", нагласио је Новаковић.

Музичку школу "Саво Балабан" Приједор у овој школској години похађају 342 основца и 44 средњошколца.