ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура18/12/2019

ПРОМОВИСАН РОМАН "СОЛУНСКА 28" НЕЛЕТА КАРАЈЛИЋА

 

ДЕРВЕНТА, 18. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Роман Ненада Јанковића "Солунска 28", у којем некадашњи фронтмен сарајевске рок-групе "Забрањено пушење" пише о Београду - граду у који се 1992. године доселио из Сарајева, промовисан је у Дервенти.

 

Јанковић, познатији под умјетничким именом доктор Неле Карајлић је на синоћној промоцији, која је одржана у просторијама Народне библиотеке "Бранко Радичевић", рекао да у роману говори о једној кући на Дорћолу, у Београду.

"Ријеч је о њеној стогодишњој историји и то о најтежих 100 година 20. вијека. Сама идеја је потекла из чињенице да је мој прадјед направио ту кућу и да је моја фамилија живјела ту стотину година. Наравно, прича је мало изокренута и више је плод моје маште него историјских чињеница, иако је тешко доказати да се то није и догодило", рекао је Јанковић новинарима.

Он је подсјетио да је своју прву књигу, "Фајронт у Сарајеву", у Дервенти промовисао 2014. године.

Војислав Савић из Покрета "Позитивна Српска", који је са аутором организатор промоције, подсјетио је да сарадња са Јанковићем траје четири године.

"Први пут смо заједно радили јавни форум, што се касније развило у озбиљну сарадњу. Драго нам је што смо овдје и биће још пројеката у вези са Дервентом. Могу да кажем да је Дервента сјајна локална заједница у којој влада дивна атмосфера", изјавио је Савић.

Директор Народне библиотеке "Бранко Радичевић" у Дервенти Мирјана Плиснић рекла је да Јанковићева нова посјета много значи и да су Дервенчани изразили велико интересовање за промоцију.

"Као и вечерас, публика је била одушевљена и Нелетовим представљањем књиге `Фајронт у Сарајеву`. Неле је личност коју воле све генерације, било да је у питању музика, глума или писање књига. Много нам значи његова посјета и драго нам је што су Дервенчани и овог пута изразили велико интересовање", рекла је Плиснићева.

Ненад Јанковић, односно доктор Неле Карајлић, рођен је у Сарајеву, славу је стекао као рок-музичар, композитор и глумац, а био је и телевизијски режисер.

Прије четири године написао је свој први роман "Фајронт у Сарајеву", у издању "Лагуне" и Компаније "Новости".

Синоћној промоцији у Дервенти присуствовао је и начелник ове општине Милорад Симић.