ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2020

ПОЛИЦАЈАЦ ВАСО НЕЖИЋ ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСTА

 

ГРАДИШКА, 19.ЈАНУАРА /СРНА/ - Градишки полицајац Васо Нежић побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је данас одржано на ријеци Сави у Градишци.

 

Двадесетчетворогодишњи Нежић трећи пут је пливао на Богојављење на ријеци Сави.

"Ово је трећа срећа и много ми значи што сам први допливао до Часног крста. Ако Бог да и следеће године ћу учествовати", додао је Нежић, којем је градоначелник Градишке Зоран Аџић уручио златник.

Архијерејски намјесник градишки, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да ово трећа година да се у Градишци плива за Часни крст, подсјетивши да је након 77 година ова традиција обновљена 2018. године.

Наводећи да су ове године учествовала 33 пливача, он је честитао побједнику и захвалио свим учесницима пливања за Часни крст, као и бројним вијерницима који су приуствовали Светој литургији у храму Покрова Пресвете Богородице и литији од храма до Кајак клуба на ријеци Сави.

Градоначелник Аџић је рекао да након три година пливања за Часни крст на ријеци Сави богојављенске свечаности поново постају значајан вјерски догађај у Градишци.

Он је честитао побједнику и захвалио свим пливачима који су показали храброст и одлучност и тако увеличали прославу Богојављења, једног од значајанијих празника Српске православне цркве.

"Градска управа ће и даље подржавати овакве свечаности у Градишци, јер желимо да сачувамо свој идентитет, традицију и обичаје", нагласио је Аџић.