ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2020

МИЛИЋАНИН ПРВИ НА ЗВОРНИЧКОМ ЈЕЗЕРУ

 

ЗВОРНИК, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Синиша Мишић из Милића данас је први стигао до Часног крста на Зворничком језеру.

 

Такмичење, које је посматрао велики број грађана, одржано је на воденој стази Зворничког језера дугачкој 33 метра у спомен на године живота Исуса Христа проведене на земљи – од рођења до страдања, васкрсења и вазнесења на небо.

"Свака част момцима и дјевојци који су данас пливали за Богојављенски крст. Овдје нема побједника, сви смо пред Богом једнаки", рекао је новинарима Мишић, коме је ово четврто пливање на Богојављење на Зворничком језеру.

Он је истакао да су се православни хришћани данас овдје окупили да обиљеже крштење Христа спаситеља, а да су сви учесници пливањем за Богојављенски крст дали подршку Србима у Црној Гори за одбрану имовине Српске православне цркве.

Мишић је истакао да се након пливања осјећа сјајно, те пожелио да сваке године буде све више пријављених пливача.

Свештеник Раде Тешић рекао је да су на деветом пливању за Часни крст учествовали пливачи из Бијељине, Милића, Власенице, Шековића, Сокоца и Зворника. Међу пливачима била је и једна дјевојчица.

"Пливање за Часни крст важан је обичај који треба да чувамо у спомен Христовог крштења, а начин одавања поштовања према новокрштеном Христу је потврда наше јаке и челичне вјере", рекао је Тешић.

Претходно је у цркви Светог ахиђакона Стефана на Млађевцу код Зворника служена литургија, а потом је на платоу Рафтинг клуба "Еко Дрина" на Зворничком језеру дат благослов пливачима.

Организатори пливања за Богојављенски крст су Српска православна црквена општина Свети Стефан - Зворник, зворнички Рафтинг клуб "Еко Дрина" и град Зворник.