ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2020

СЛАЂАН ВАСИЋ ПОБЈЕДНИК ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ

 

БРАТУНАЦ, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Слађан Васић из Братунца побједник је пливања за богојављенски Часни крст, које је данас једанаести пут одржано на Дрини код Рајске плаже, на дионици дугој 33 метра, што симболизује године живота Исуса Христа на земљи.

 

Побједник је осим дипломе, награђен позлаћеним часним крстом, новчаном наградом у износу од 300 КМ, златником и златним привјеском у облику крста, као још неколико робних награда.

Васић је рекао за Срну да му је ово треће учешће на такмичењу у пливању за Часни крст, да је изузетан осјећај и незаборавно искуство и понос.

"Разлог за учешће у богојављенском пливању су љубав према Богу и вјери", рекао је Васић.

У данашњем пливању учествовала су 24 пливача и сви су награђени захвалницама и са по 50 КМ за испољену одважност и љубав према православној вјери и традицији, рекао је братуначки свештеник Душан Спасојевић.

Друго мјесто заузео је Илија Мићић, а треће Синиша Грубиша. Они су
награђени и златним крстићима и робним наградама, као и најмлађи учесник Тихомир Шарчевић.

Након богослужења у цркви Успења Пресвете Богородице у Братунцу, свечана литија у којој је било неколико стотина грађана, дошла је до Рајске плаже, гдје је након молитве и освештања воде одржано пливање за Часни богојављенски крст.

Организатори ове духовно-спортске манифестације су као и претходних година Српска црквена општина Братунац, Српско добротворно културно-просвјетно друштво "Свети Василије Велики" и Еко-рафтинг клуб "Рајска плажа", а покровитељи општина Братунац и неколико спонзора, власника приватних фирми из овог мјеста.