ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет19/01/2020

СПРИЈЕЧЕН ПОКУШАЈ БИЈЕГА ИЗ ЗАТВОРА

 

ХАГ, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Холандска полиција ухапсила је данас четири особе осумњичене да су покушале да помогну једном затворенику да побјегне из добро чуваног затвора.

 

Четворица осумњичених ухапшени су након интезивне потраге у којој су учествовали детективи, гранична полиција, као и њемачка полиција уз помоћ хеликоптера.

Осумњичени су ухапшени након неуспјелог организовања бијега из затвора у мјесту Зутфен, око 112 километара западно од Амстердама, саопштила је полиција.

У том покушају запаљено је доставно возило. О возилу које се запалило на паркингу затвора полиција је обавијештена данас око 10.50 часова.

"Чини се да се ради о покушају бијега из затвора. Неколико лица покушало је да побјегне, али је полиција то осујетила", саопштила је полиција, те напоменула да се тренутно истражује умијешаност осумњичених.

Холандски таблоид "Де телеграф" објавио је да је организован бијег више чланова такозване "Мокро-мафије", односно групе банди из Амстердама.

Мушкарац идентификован као Омар Л. тренутно служи доживотну робију због умијешаности у два убиства и три покушаја убиства, пише лист.

Ради се бандама чији су чланови претежно мароканског поријекла или са Антила и дјелују махом у Амстердаму гдје се међусобно боре око уносног тржишта дроге, посебно кокаина. У њиховим сукобима посљедњих година убијено је најмање 20 људи.