ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/01/2020

У СУБОТУ СВЕТОСАВСКА, ХУМАНИТАРНА ЗАБАВА

 

ПРЊАВОР, 22. ЈАНУАРА /СРНА/ - Коло српских сестара Прњавор организоваће у суботу, 25. јануара традиционалну светосавску забаву која и ове године има хуманитарни карактер јер је приход од продаје крофни намијењен за помоћ седмочланој породици Драгана Васића из Чорли.

 

Како је Срни потврђено у овој добротворној организацији приход од продаје крофни, међу којима ће бити и једна са дукатом, биће намијењен као помоћ овој вишечланој породици на приједлог Центра за социјални рад.

Четрдесетпетогодишњи Драган Васић по занимању је текстилни радник, без посла, ратни војни инвалид осме категорије, а и његова двије године млађа супруга Невена је незапослена.

Васићи са петоро малољетне дјеце живе у неусловној кући. Прије двије године почели су градити нову кућу, али, због недостатка новца, нису одмакли даље од темеља.

Коло српских сестара је организација позната по несебичном ангажману на прикупљању разних видова помоћи социјално угроженим категоријама становништва.

У прошлој години захваљујући средствима које је Коло српских сестара у Прњавору прикупило од донатора саграђена је кућа за породицу погинулог борца Раденка Ракића у Парамијама, дограђено и опремљено купатило и дјечија соба за породицу Тривичевић из Бабановаца, реновиран и опремљен стамбени контејнер за демобилисаног борца Драгу Иванчевића из Хрваћана.

Светосавска забава ће бити одржана у суботу у хотелу "Нови национал" с почетком у 19.00 часова. Цијена улазнице је 60 КМ.