ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/01/2020

ЈЕДИНИ ХИБРИД ИЗ СРБИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ЈЕ СЈЕМЕНСКИ КУКУРУЗ

 

БЕОГРАД, 22. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је црногорског ресорног министра Предрага Бошковића да због добросусједских односа објасни какве су то хибридне пријетње стизале у Црну Гору из Србије.

 

Вулин је упитао Бошковића да појасни како је на то одговорио НАTО тим који је на позив Министарства одбране Црне Горе стигао у помоћ угроженој Црној Гори.

"Једини хибриди који стижу у Црну Гору из Србије су хибриди семенског кукуруза, а ту ваљда нема претње, а још мање разлога за ангажовање НАTО-а", рекао је Вулин.

Он је истакао да НАTО може да буде миран што се Србије тиче, а да ће вријеме показати да ли може да се ослони на савезника који тако лако кука за помоћ, пренијели су београдски медији.

"Очекујемо објашњење или извињење", рекао је Вулин.

Подгоричке "Вијести" су пренијеле јуче тврдње црногорског Министарства одбране да је крајем новембра прошле године у Црној Гори боравио НАТО контрахибридни тим, јер је Црна Гора у Алијанси препозната као земља под великим хибридним утицајем, прије свега, од Србије и Русије.