ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/01/2020

КОРИДОР "ПЕТ ЦЕ" СЕ НЕ ФАВОРИЗУЈЕ, ВЕЋ ЈЕ РИЈЕЧ О ПРИОРИТЕТУ

 

САРАЈЕВО, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - Делегат Дома народа парламента БиХ из реда српског народа Младен Босић /СДС/ је на сједници овог дома поставио питање Министарству комуникација и транспорта у Савјету министара на основу којих докумената ресорни министар Војин Митровић у изјави за федералне медије фаворизује Коридор "Пет це" у односу на друге правце.

 

Због одсуства Митровића са сједнице на делегатско питање одговорио је замјеник министра Неџад Бранковић, који је потврдио да је министар у изјавама истицао Коридор "Пет це", али да није ријеч о фаворизовању него о, навео је, приоритетима.

"Коридор је међународно верификован и финансиран од међународних финансијских институција. Изградња има своју динамику", рекао је Бранковић.

Делегат из реда бошњачког народа Денис Бећировић /СДП/ упутио је критику Колегијуму овог дома због неприсуствовања чланова Савјета министара овој сједници.

Делегат Лазар Продановић /СНСД/ упитао је Савјет министара да ли је тачно да је на радио-дифузној конференцији у Египту прошле године присуствовало 16 представника Регулаторне агенције /РАК/ БиХ и два представника ресорног министарства и колико је то коштало.

Бранковић је одговорио да се ово десило прије избора актуелног сазива Савјета министара, те да су путни трошкови, смјештај и дневнице чланова делегације били о трошку Министарства.

Продановић је био задовољан овим одговором, али је инсистирао да добије податке и од РАК-а БиХ.

Делегат Златко Милетић /ХДЗ/ поставио је питање о свом захтјеву који је упутио раније, а односи се на Министарство финансија и трезора у Савјету министара о рјешавању статуса Средњошколског католичког центра.

Он је подсјетио да је у захтјеву тражио да финансирање Центра буде из буџетске резерве. /наставиће се/нч/об/дад