ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/01/2020

СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ УРУЧЕНЕ И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

 

БАЊАЛУКА, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - Најбољи ученици из 17 бањалучких средњих школа добили су данас награде које им је поводом школске славе, Светог Саве, уручио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

 

Најбољи бањалучки средњошколци су на свечаности у Банском двору добили новчану награду од по 200 КМ и књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић.

Радојичић је рекао да су данас награде добили представници свих 17 бањалучких јавних и приватних средњих школа - из сваке по један, а из Гимназије, због међународног ИБ програма, два.

"Међу десетак хиљада средњошколаца у Бањалуци ту је 18 најбољих. Изузетан је успјех у таквој конкуренцији бити најбољи, за шта им честитам", поручио је Радојичић и нагласио да су светосавске награде начин за одавање признања најбољим ђацима, који су будућност Републике Српске.

Он је подсјетио и да велики број средњошколаца, односно њих 1.186, остварује право на градске стипендије по основу успјеха, социјалног статуса или дефицитарних занимања, те да међу средњошколцима има и најбољих спортиста, које град такође стипендира.

"Када саберемо школске и спортске стипендије, то је око милион КМ годишње подршке онима који су најбољи у својој генерацији", закључио је Радојичић.

Ученик Грађевинске школе Александра Шкорић истакла је да Светосавска награда представља лијеп подстицај за наставак школовања.

"Ова награда је подстицај да наставимо да се трудимо и још више улажемо у себе и своје знање", рекла је Шкоеићева.

Ученик Католичког школског центра Иван Петрушински рекао је да је данашња награда показатељ да су труд и рад, кроз свих 13 година образовања, на цијени.

"Ако се трудимо и радимо на крају добијамо успјехе. Зато сам захвалан свима који су нам ово омогућили", истакао је Петрушински.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је јуче награде и најбољим ученицима из 29 основних школа у овом граду.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци јуче су добили новчану награду од по 150 КМ и поклон књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић.