ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура25/01/2020

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ О БЛАЖЕНОПОЧИВШЕМ ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ

 

ПРИЈЕДОР, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Књига новосадског новинара Ђорђа Рандеља "Патријарх Павле - светац којег смо познавали" биће промовисана вечерас у Приједору, поводом предстојећег празника Светог Саве.

 

На промоцији ће, осим аутора, говорити јереј Ратко Хрваћанин из Приједора и Предраг Маравић из издавачке куће "Прометеј" из Новог Сада, најављено је из приједорског Позоришта.

Ова књига, написана послије смрти 44. патријарха на трону Светог Саве, говори о вриједностима за које се залагао један од свјетлијих примјера у новијој српској историји.

"Намјера ове књижице је да српски народ крене у даље трагање о томе кога је то у личности патријарха Павла имао за духовног вођу у најтежих четврт века своје модерне историје", навео је Рандељ.

Књига је доживјела четири издања и недавно је, према заповијести Његове светости патријарха Иринеја, преведена и на енглески језик, а изашла је и у издању Патријаршије Српске православне цркве.

Књига "Патријарх Павле - светац којег смо познавали" доступна је у свим црквама и епархијама Српске православне цркве, од Њемачке и Аустрије до Америке, Канаде и Аустралије.

Ђорђе Рандељ један је од угледнијих новинара, публициста и књижевника. Аутор је више од 20 књига.

Промоција ће бити одржана у Позоришту у 19.00 часова, а организатори су Градска управа и театар.