ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима25/01/2020

ОПРЕЗНО ЗБОГ ПОЛЕДИЦЕ И МАГЛЕ

 

БАЊАЛУКА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на клизаве коловозе, поледицу и маглу која смањује видљивост у долинама Босне, Саве и Сане.

 

Поледице због ниске температуре ваздуха има у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, а возачима се савјетује опрез и због учесталих одрона.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће од 10.45 до 14.30 часова због обиљежавања годишњице "Игманског марша" бити обустављен саобраћај на регионалном путу Хаџићи-Игман, на дионици од "Брезоваче" до "Великог поља"-Игман. За вријеме обуставе возила ће саобраћати регионалним путем преко Крупца.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Tрново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејоу Старог Угљевиука, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалотету Здаљевац, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Ланиште-Кључ и Сарајево-Трново на локацији Крупац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Из АМС-а подсјећају возаче да је обавезно посједовање зимске опреме.