ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија27/01/2020

РАДИТИ НА УЛАГАЊУ АМЕРИЧКИХ ПРИВРЕДНИКА

 

САРАЈЕВО, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Неопходно је стварати услове за улагања америчких привредника у БиХ, истакнуто је у данашњем разговору министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца и амбасадора САД у БиХ Ерика Нелсона.

 

Кошарац и Нелсон су у Сарајеву разговарали о политичким и економским приликама у БиХ, али и о спољнотрговинској размјени двије земље, а током састанка је указано на значај страних инвестиција, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Кошарац је информисао Нелсона о примарним циљевима у раду Министарства, наводећи да ће функционисати на координацији дефинисаних политика Републике Српске и Федерације БиХ и Брчко дистрикта, у складу са јасним уставним и законским надлежностима.

Саговорници су размијенили мишљење о развоју енергетског сектора, пољопривреде и туризма, као и о политикама које је неопходно реализовати с циљем заштите животне средине.

Фокус разговора био је и на испуњавању обавезе БиХ према Свјетској трговинској организацији са аспекта доношења одлуке о квалитету нафтних течних деривата, додаје се у саопштењу.