ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура01/02/2020

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАО РАД НА ПРЕДСТАВИ "ДУЧИЋ"

 

БАЊАЛУКА, 1. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Кабинет предсједника Републике Српске финансијски је подржао рад на представи "Дучић", поводом значајног јубилеја - 90 година рада Народног позоришта Републике Српске, преноси портал "Српскаинфо".

 

Представа "Дучић", у режији Југа Радивојевића, доживјела је синоћ своју праизведбу у Бањалуци, а међу посјетиоцима била је и предсједник Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићеву је дочекао директор Народног позоришта Ненад Новаковић, а представу је са балкона пратила заједно са супругом.

Драма о животу и раду Јована Дучића /1874-1943/ и својеврстан позоришно-историјски дневник покушава да сагледа живот и дјело једног од најзначајнијих пјесника, мислиоца и дипломате Србије и Југославије у турбулентним временима ослобађања јужнословенских народа од Отоманске и Аустроугарске монархије, стварања и разарања Краљевине Србије и Краљевине Југославије, те потпуног разочарења у идеју југословенства.

Улога Јована Дучића повјерена је глумцу Златану Видовићу, а глумачку поставу чине и Љубиша Савановић, Александар Стојковић, Драгослав Медојевић, Велимир Бланић, Александар Шево, Жељко Стјепановић, Борис Шавија, Горан Јокић...

У Народном позоришту Репулике Српске вечерас од 20.00 часова бићи одиграна реприза представе.