ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/02/2020

ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА "Е, МОЈ ВАСПИТАЧУ"

 

ЧЕЛИНАЦ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Представа "Е, мој васпитачу", Центра модерних знања и ДИС позоришта, која говори о животу штићеника васпитно-поправног дома Бањалука одиграна је у Челинцу.

 

Представа је реализована у оквиру пројекта "Ипак смо ми само дјеца", који има за циљ што успјешнију превенцију и ресоцијализацију малољетних преступника.

"Жеља нам је да представом пошаљемо јасну поруку колико су пријатељство и исправне друштвене вриједности значајне за правилно одрастање дјеце", рекао је Небојша Мацановић, аутор и идејни творац ове представе која је одиграна синоћ.

Представу је режирао Новица Богдановић, а глуме Бојан Колопић, Славиша Боројевић, Маријана Кантар, Никола Курија, Филип Мијић, Јелена Тодоровић, Марко Шукало, Тамара Марић, Бојан Аџић, Борис Марић и Зоран Врховац.

"Све приче су истините и односе се на њихов живот прије доласка у дом, о породици, љубави, њиховим кривичним дјелима, животу у дому, сновима и жељама, плановима након изласка из дома. У представи су васпитаници покушали представити свој живот, те разлоге због којих су доспјели у дом", истакао је Богдановић.

Након представе посјетиоци су, уз помоћ модератора социјалног радника Бојана Тргића, могли послушати и активно учествовати у разговору са бившим малољетним делинквентом о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања.