ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/02/2020

ЈЕДИНСТВЕН СТАВ ПОСЛАНИКА ПОКАЗУЈЕ ДА ЈЕ СРПСКА ИЗНАД СВЕГА

 

БАЊАЛУКА, 18. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Старјешине Војске Републике Српске /ВРС/ оцијениле су да јединствен став посланика и парламентарних странака, који су показали у Народној скупштини Српске, недвосмислено показује да је Република Српска изнад свега, да се са њом не може и не смије трговати.

 

Из Организације старјешина ВРС истакли су да су у темеље Српске уграђени животи најбољих синова и кћери српског народа, те да се само јединствено демократским капацитетима може опстати у овом времену.

Старјешине Војске Републике Српске одале су признање представницима политичких партија и посланицима поводом усвајања скупштинских закључака о раду Суда БиХ, који се односе на доношење антиуставних одлука којима се урушава Дејтонски споразум и уставноправна позиција Републике Српске, саопштено је из Организације.

"Оваквим закључцима брани се уставна позиција и право српског народа да штити сверенитет на својој територији", наведено је у саопштењу.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ информацију у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ и осам закључака којима се обавезују представници Српске у инстутицијама БиХ да у Парламентарној скупштини БиХ предложе усвајање закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.