ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/02/2020

УСВОЈЕН ИЗВЈЕШTАЈ О РАДУ НАЧЕЛНИКА И ОПШTИНСКЕ УПРАВЕ У 2019. ГОДИНИ

 

ЛОПАРЕ, 18. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Одборници Скупштине општине /СО/ Лопаре усвојили су данас извјештај о раду начелника и општинске управе у прошлој години.

 

У извјештају о раду начелника општине Лопаре истакнути су резултати остварени у области локалног економског развоја, капиталних инвестиција, јавних финансија и друштвених дјелатности, које је начелник Радо Савић оцијенио бољим него у претходном периоду.

"Извјештај говори о томе шта је тим мојих сарадника радио у 2019. години. Резултати тог рада су бољи у односу на раније године, имали смо добрих пројеката, капиталних инвестиција. Иза нас је динамична година која обећава да ће и ова година бити садржајна када је ријеч о пројектима, од чега највећу корист имају наши грађани", рекао је Савић новинарима.

Одборници су на данашњој сједници усвојили и извјештај о стању популационе политике у претходној години на подручју општине Лопаре у којем је приказано да је по основу мјера подршке за рођење дјетета поднесено 48 захтјева у укупном износу од 37.800 КМ.

Скупштина општине Лопаре је почетком 2018. године с циљем поправљања демографске слике усвојила мјере популационе политике.

Предсједник СО Лопаре Миленко Ристић рекао је да је данашња сједница била извјештајног карактера.

"Усвојени су извјештаји о раду мјесних заједница, о раду Полицијске станице, о реализацији програма рада СО Лопаре за претходну годину. Одборници су усвојили и одлуку о основаности утврђивања општег интереса ради провођења поступка експропријације у сврху изградње саобраћајнице, односно градња обилазнице кроз Лопаре", навео је Ристић.