ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/02/2020

НА САСТАНКУ О НОВОНАСТАЛОЈ СИТУАЦИЈИ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку у Источном Сарајеву са представницима Срба у институцијама БиХ и парламентарних странака из Републике Српске објашњено како ће се представници Српске понашати у новонасталој ситуацији.

 

"Оба дома Парламентарне скупштине БиХ, комисије, Савјет министара ће функционисати и радити, сви представници, министри, посланици и ја, као српски члан Предсједништва БиХ, ћу долазити на сједнице, али на њима неће бити одлуке у оном обиму у којем ми можемо да то урадимо, а на многим мјестима и дефинитивно", рекао је Додик новинарима.

Додик је изразио задовољство данашњим састанком, додајући да ништа није урађено тајно.

Према његовим ријечима, данас се финализује приједлог закона у вези са Уставним судом БиХ, односно у дијелу о страним судијама.

Додик је најавио да би у току дана или сутра требало да буде завршен заједнички приједлог српске и хрватске стране, предат надлежним структурама Представничког дома и Дома народа, те затражено да се то питање стави на дневни ред и размотри.

"Рјешења која ћемо предложити могу бити корисна, прихватљива и за Бошњаке", нагласио је Додик, додајући да се водило рачуна да се уваже и њихови интереси.