ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана20/02/2020

TУБИН: ОБЕЗБИЈЕДИTИ ДА ИНСПЕКTОРИ БУДУ НЕПОTКУПЉИВИ

 

БАЊАЛУКА, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Представник Конфедерације синдиката Републике Српске Божо Марић рекао је у Народној скупштини да та организација подржава доношење новог закона о инспекцијама Српске, наводећи да је потребно објединити инспекцијски надзор.

 

Он је рекао да је кадровски и на све начине потребно оснажити Инспекторат као важан механизам власти.

Обраћајући се посланицима Народне скупштине, Марић је на том плану оцијенио да је немогуће да 32 инспектора рада у Српској контролишу 260.000 запослених радника.

Посланик СДС-а Милан Tубин рекао је да циљ инспектора, приликом контроле, не смије бити затварање одређеног објекта, већ да се помогне његовим власницима да даље и прописно послују.

"Инспекторима треба дати веће плате да би били непоткупљиви и радили у интересу цијелог друштва", рекао је Tубин током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу закона о инспекцијама Републике Српске.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да треба обезбиједити и оснажити инспекције да обављају контроле по истим аршинима.

"Унутрашња контрола самих инспектора, коју предвиђа овај закон, добра је ствар и то подржавам", навео је Станивуковић.

Посланик ПДП-а Јелена Тривић саопштила је амандмане те странке у вези са Приједлогом закона о инспекцијама у којима се, између осталог, прописује да Инспекторат Српске о свом раду периодично и извјештајима информише цјелокупну јавност, а не само Владу. /наставиће се/бој/мис/вј