ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/02/2020

ПОЗИВ КОМПАНИЈАМА ИЗ СЕКТОРА ВОЋА И ПОВРЋА ЗА ПОСЈЕТУ САЈМУ У АМСТЕРДАМУ

 

САРАЈЕВО, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Спољнотрговинска комора БиХ и заједнички пројекат УСАИД-а и Владе Шведске "ФАРМА два" организују за највише 10 компанија из сектора производње и прераде воћа и поврћа БиХ посјету Међународном сајму приватних робних марки у Амстердаму који се одржава 26. и 27. маја.

 

Сврха ове пословне мисије је и могућа организација унапријед договорених сусрета представника компанија из БиХ са пословним партнерима из Холандије и Белгије, саопштено је из Спољнотрговинске коморе.

На сајму ће се представити више од 2.800 излагача, укључујући скоро 60 националних и регионалних павиљона, а изложбени програм укључује свјежу, замрзнуту и расхлађену храну, сушене производе и пића, као и категорије непрехрамбених производа као што су козметика, средства за хигијену, здравље и љепоту, различити потрошачки производи за домаћинства и кухиње.

Право учешћа имају компаније из области производње и прераде воћа и поврћа са искуством у извозним пословима, оне које су стратешки опредијељене за извоз на тржиште ЕУ и имају адекватан квалитет производа, те да су активни чланови Коморе и да могу обезбиједити присуство најмање једног представника који активно говори енглески језик.

Из Спољнотрговинске коморе позивају све компаније које испуњавају услове да пријаве, које се могу наћи на веб страници Коморе, доставе најкасније до петка, 28. фебруара, на мејл адресе tijana.muhamedagic@komorabih.ba или rados.sehovac@komorabih.ba.