ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/02/2020

ЧОВИЋ: ЂУКАНОВИЋ ЗАБОРАВИО ДА ЈЕ ДАВАО ОРУЖЈЕ И ГОРИВО ЗА СРЕБРЕНИЦУ И КРИО МЛАДИЋА

 

БЕОГРАД, 23. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић изјавио је да је црногорски предсједник Мило Ђукановић заборавио да је он био тај који давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници и да је крио генерала Ратка Младића, упиташи како се одједном просвијетлио и данас тврди да је у том мјесту почињен "геноцид".

 

"Мило Ђукановић се одједном просвијетлио када је ријеч о Сребреници и с тога га треба подсјетити да је он тај који је давао и гориво и оружје. Заборавио је да је крио Младића на простору Црне Горе, а данас, како каже, нема дилему да се тамо догодио геноцид", истакао је Човић.

Он је упитао Ђукановића да ли има дилему какво му је тренутно стање у Црној Гори и да је 2006. године, када је дошло до одвајања Србије и Црне Горе, дуг земље на чијем је челу био око 700 милиона евра, а БДП 1,8 милијарди евра, док је сада дуг 3,8 милијарди евра и БДП 4,6 милијарди евра.

"Питам га зашто не прича мало о афери 'коверат' и најновијем извјештају у вези са приступањем Црне Горе ЕУ гдје су таксативно наведене све примједбе, међу којима је и она која се односи на Закон о слободи вјероисповјести јер тамошње власти нису ни Европску комисију успјеле убиједити зашто су донијели тај закон", навео је Човић.

Он је додао да Ђукановић крије те ствари, бјежи од унутрашњих проблема, афера, криминала и корупције, непостојања владавине права...

"Све то Ђукановић мора да крије па се сада одједном просветлио и у вези са Сребреницом, и у вези Дубровника, и писма патријарху Павлу из 1993. године. Зато му је сада једини излаз спиновање, замјена теза, прича о малигном утицају Русије, мешању Србије у унутрашње ствари у Црној Гори... А шта су његове изјаве него мешање у унутрашње ствари БиХ. Ђукановић само жели да се представи међународном фактору као неко ко је још потребан и зато покушава да се направити амбијент да су Срби и Србија криви за све", нагласио је Човић.

Он је додао да све ове ствари и афере са којима се Ђукановић сусреће, није произвео Београд нити Србија, већ он сам и његова партија.