ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија25/02/2020

ПЛАН КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА 35 МИЛИОНА КМ

 

БРАТУНАЦ, 25. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Одборници Скупштине општине Братунац данас су усвојили план капиталних улагања за ову годину у износу од 35 милиона КМ, међу којима је најзначајнији изградња граничног прелаза и заједничког царинског терминала за БиХ и Србију у овој општини.

 

Начелник ове општине Недељко Млађеновић истакао је да је ријеч о већем броју изузетно значајних пројеката за ову општину, регију и шире и да су средства за њихову реализацију већ одобрена у буџетима Владе Републике Српске, Владе Србије, Савјета министара, локалне заједнице и неких међународних организација.

Млађеновић је најавио могућност повећања износа капиталних улагања јер су у току преговори о реализацији још неких пројеката на подручју Братунца.

Као најзначајнији пројекат вриједности 14,5 милиона КМ, Млађеновић је навео изградњу граничног прелаза и заједничког царинског терминала за БиХ и Србију.

Планирана реконструкција магистралног пута од Коњевић Поља до Братунца коштаће четири милиона КМ, а изградња локалне инфраструктуре 1,1 милион КМ.

Изградња стамбене зграде са 22 стана за социјално становање треба да кошта 1.380.000 КМ, а изградња 60 стамбених јединица за расељене и повратнике 2.530.000 КМ.

У овој години планирана је и куповина земљишта за формирање слободне трговинске зоне и за ту намјену биће издвојено 3,5 милиона КМ, а за изградњу зграде општине 2,2 милиона КМ.

За санацију и регулацију корита Кравичке ријеке предвиђено је улагање од 2,5 милиона КМ, а три милиона су планирана за проширење мреже градског водовода на цијело равничарско подручју братуначке општине.

За израду пројектне документације за изградњу насипа поред Дрине у Адама, затим заобилазнице око Братунца, те проширење система за наводњавање и уличне расвјете планирано је 1.250.000 КМ.

У овој години намјерава се приступити проширењу дјечијег обданишта, а вриједност тих радова је 150.000 КМ.

Осим плана капиталних улагања, одборници су након вишечасовних дискусија и међусобних оптужби, усвојили извјештај о раду за прошлу и План рада Скупштине општине за ову годину.

Након жучне полемике и мноштва примједби опозиционих одборника усвојен је и извјештај о раду начелника општине Недељка Млађеновића у 2019. и План рада за ову годину.