ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика26/02/2020

ХДЗ БиХ НЕМА ПАРТНЕРА КОЈИ РАЗУМИЈЕ УСТАВ БиХ

 

МОСТАР, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је конститутивност надкровљујућа уставна категорија за БиХ и да без измјене Изборног закона ова странка неће ући у партнерски однос с другим партијама нити ће бити федералне владе.

 

Човић је истакао да ХДЗ БиХ нема партнера који разумије Устав БиХ и позицију сваког конститутивног народа и примарно најмалобројнијег хрватског, па зашто би онда имали партнера за улазак у власт.

"На питање хоће ли бити неке друге федералне владе, без изборног закона неће је бити", рекао је Човић синоћ у Јајцу.

Он је нагласио да "нема трговине против интереса", саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

"Tо је она црта, испод које се не може ићи без обзира какав ће политички притисак бити на оне који предводе ову државу. Бирамо ријеч и кад овдје говорим, и о пријатељима Србима и Бошњацима, јер чине заједно с нама овај простор и заједно ћемо градити БиХ", рекао је Човић, који је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Човић је нагласио да ХДЗ БиХ жели да се разумије искључиво поштивање Устава БиХ који прецизно каже - хрватски, бошњачки и српски народ су три конститутивна народа у БиХ, а конститутивност је надкровљујућа уставна категорија за БиХ.

"И то се немојте уморити понављати", рекао је Човић.