ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 27/02/2020

МЛАЂЕНОВИЋ: ДРУГИ "ХЕДОНИСT ФЕСT" 20. И 21. МАРTА

 

Фестивал има међународни карактер јер ће, осим домаћих и учесника из региона, на њему бити присутни и гости из Француске, Белгије и Мађарске, наводи менаџер хотела "Дрина" Данко Млађеновић, предсједник Организационог одбора манифестације

 

Приредила: Зорица СИМЕУНОВИЋ

БИЈЕЉИНА, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Други "Хедонист фест" биће одржан у хотелу "Дрина" у Бијељини 20. и 21. марта, а иза овог пројекта стоје уредник магазина "Хедонист" Габор Вечеи, који је идејни творац, као и менаџер хотела Данко Млађеновић, предсједник Организационог одбора манифестације.

Млађеновић наводи за Срну да је идеја о одржавању другог "Хедонист феста" проистекла из договора са Вечеијем, који је свој први "Хедонист фест" организовао 2014. године у Сремским Карловцима.

"Првобитно смо дошли на идеју да урадимо текст о првом бијељинском хотелу /Дрина/ у његовом магазину, а потом и да у њему одржимо овај фестивал.

Разлози да буде организован овдје су многобројни - позиција Града Бијељине, а самим тим и хотела `Дрина` изванредна је за одржавање управо оваквих манифестација, а наш крај је и изузетно економски и привредно развијен", напомиње Млађеновић.

Он истиче да "Хедонист фест" неће бити само сајамског, већ и конференцијског карактера.

"На фестивалу ће учешће узети највише сродне гране туризма, што значи да ће излагачи бити туристичке агенције, туристичке организације, винарије, дестилерије, па све до образовних установа које се баве обуком кадра за туризам и угоститељство", најављује Млађеновић.

Осим излагачког дијела, за конференцијски дио манифестације обезбијеђено је више панел-дискусија и презентација са панелистима из региона.

У оквиру фестивала биће одржана и панел-дискусија "Да ли су рафтинг и кајак један од битних и препознатљивих туристичких брендова БиХ и земаља региона?". О томе ће говорити Амарилдо Мулић, директор Националног парка "Уна" из Бихаћа.

Биће говора и о етно-гастрономији Семберије и сјевернијих панонских крајева, Славоније, Срема и Барање, о чему ће причати Марио Јукић из Хрватске.

Фестивал има међународни карактер јер ће, каже Млађеновић, осим домаћих и учесника из региона, на њему бити присутни и гости из Француске, Белгије и Мађарске.

"Једно од озбиљнијих представљања биће и оно које се тиче новог резервационог система - `БОС4.турс` /BOS4.tours/, који је покренула платформа `Сербиан адвенчерс` /serbianadventures.com/ када ћемо финализовати и договор о употреби идентичне платформе на простору Српске, уз помоћ републичког Министарства туризма и трговине", открива Млађеновић.

Он истиче да је хотел "Дрина" препознао, прије свега, потенцијал конгресног туризма у овој регији и већ се, каже, могу похвалити успјешном организацијом сличних догађаја.

"Показаћемо и неке нове трендове и технолошке иновације - све више смо везани за технологију како у туризму, тако и осталим привредним гранама", наводи Данко Млађеновић, менаџер хотела "Дрина".

За други дан фестивала испред хотела "Дрина" планирана је организација трке бармена и конобара.

"Осим што ће бити интересантна и атрактивна, организацијом ове трке желимо да укажемо на недостатак кадра у једној брзо растућој привредној грани, а то је туризам и угоститељство", објашњава Млађеновић.

Партнери у том дијелу сајма су Средња стручна угоститељска школа из Бијељине и Висока школа струковних студија за менаџмент и пословне комуникације из Новог Сада, који обучавају управо кадар за ту област.

Први међународни "Хедонист фест" одржан је 2014. године у хотелу "Дунав" у Сремским Карловцима.

Идејни отворац фестивала Габор Вечеи каже да су се одлучили за хотел "Дрину" јер за грађане Бијељине већ дуги низ година представља култно мјесто које се налази близу предивног градског парка, центра града.

Вечеи напомиње да је Семберија позната као изузетно јака економска регија.

"Сматрамо да је Бијељина на средини свих путева региона и приступачна, што се удаљености тиче, за све потенцијалне учеснике манифестације. Сигурни смо да ће због тога ова манифестација успјешно повезати пословне људе из ширег региона, Европе, па и свијета", истиче Габор Вечеи.