ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/02/2020

СРПСКА ПОМОГЛА ЗБРИЊАВАЊЕ 125 ПОРОДИЦА У ДИСТРИКТУ

 

БРЧКО, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас у Брчком да ветерани у том граду имају иста права као и у Републици Српској и напоменуо да је Влада Српске по програмима стамбеног збрињавања у дистрикт до сада уложила 2.373.306 КМ и збринула 125 породица из борачких категорија.

 

Милуновић је рекао да је њих 60 збринуто стамбено, а 65 неповратним новчаним средствима.

"Тренутно је за стамбено збрињавање пријављено 28 породица, од којих се 11 кандидовало да буде стамбено збринуто, а остали да добију неповратна новчана средства", истакао је Милуновић.

Милуновић је напоменуо да је мали број жена жртава ратне тортуре у Брчком остварило своја права, а у удружењу их има 153, те додао да ће заједно са властима Дистрикта радити на усклађивању прописа у области борачко-инвалидске заштите.

"У Брчком је инспектор наложио да се у првостепеном поступку у области борачко-инвалидске заштите поступа по Закону о управном поступку дистрикта, док се у другостепеном поступку поступа по Закону о општем управном поступку Републике Српске", појаснио је Милуновић.

Он је поручио да ће министри из Владе Републике Српске својим посјетама Канцеларији Владе у Брчком допринијети томе да грађани имају могућност да изнесу своје проблеме и да се иде у правцу њиховог рјешавања.