ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/02/2020

ЂАЈИЋ: НЕМА МЈЕСТА ПАНИЦИ ЗБОГ МОГУЋЕ ПОЈАВЕ ЗАРАЗЕ

 

ДОБОЈ, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић поручио је да у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ нема мјеста паници због могуће појаве вируса корона, те да ће здравствени системи одговорити на постављене задатке и прилагодити капацитете и људске ресурсе да би адекватно реаговали ако то буде потребно.

 

Он је у Добоју, гдје је одржан састанак представника надлежних институција са премијерима Српске Радованом Вишковићем и Федерације БиХ Фадилом Новалићем о вирусу корона, оцијенио да је разговор био веома конструктиван и да су усаглашени планови реаговања ако се појаве обољели.

"Очекује се, ако до тога дође, да ће бити три групе: само позитивни на вирус корона, обољели и витално угрожени. Тако је направљен план да имамо карантине за позитивне, капацитете у болницама за обољеле, те интензивне јединице за витално угрожене пацијенте", прецизирао је Ђајић новинарима.

Ђајић је рекао да је са колегама из Сарајева, Мостара, Тузле од влада Републике Српске и Федерације БиХ затражио што више тестова за вирус коорна и одговарајућа заштитна одијела за здравствене раднике клиничких центара.

"То су премијери и ресорни министри прихватили и даће максималну подршку свим здравственим установама", навео је Ђајић.