ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/02/2020

ПОТРЕБНИ КООРДИНИСАНИ КОРАЦИ ЗБОГ МОГУЋЕ ПОЈАВЕ ВИРУСА КОРОНА

 

ДОБОЈ, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Добоју да владе Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ тренутно предузимају све неопходне кораке којим би се одговорило на могућу појаву вируса корона у БиХ.

 

"Размотрили смо данас шта то раде Република Српска и ФБиХ и договорили да наредне кораке радимо координисано уколико се појави случај корона вируса у БиХ, што није искључено", рекао је Вишковић новинарима након састанка са премијером ФБиХ Фадилом Новалићем.

Вишковић је истакао да је задовољан данашњим састанком којем су присуствовали чланови релевантних тимова и установа Српске и ФБиХ, како би се утврдила њихова спремност, потребе и како би што спремнији дочекали евентуалне случајеве лица која су позитивна на вирус корона.

Он је истакао да се овај вирус може контролисати придржавањем процедура које налажу здравствене установе.

Вишковић каже да у клиничке центре треба упућивати само потенцијалне пацијенте са тежим симптомима.

Он је рекао да је састанку присуствовао и представник Министарства цивилних послова у Савјета министара, са којим је разговарано о набавакама заштите опреме за здравствене раднике, као и да владе ентитета заједно са Савјетом министара затраже смањивање броја прелазака преко границе за путнике из земаља угрожених вирусом корона.

Вишковић је указао да је потребно да медији дају простор здравственим стручњацима како се не би дизала паника и предузимале неке непотребне и некотролисане мјере.