ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/02/2020

ПОЧЕЛА ПОСЕБНА СЈЕДНИЦА НА ЗАХTЈЕВ ДОДИКА

 

БАЊАЛУКА, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Бањалуци је данас почела посебна сједница Народне скупштине Републике Српске која би требало да се изјасни о изјавама српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу закључка и одлуке Предсједништва од 19. фебруара веома штетним по виталне интересе Српске.

 

Предложено је да буде потврђена изјава српског члана Предсједништва БиХ по којој је закључак о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ 2. и 3. марта усвојен без консензуса веома штетан по виталне интересе Републике Српске.

Након што је усвојен дневни ред ове сједнице, посланици ће се изјаснити и о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ по којој је одлука о прихватању Споразума о статусу између БиХ и Европске уније о активностима које проводи Агенција за европску граничну и обалну стражу /Фронтекс/ на територији БиХ усвојена без консензуса веома штетна по виталне интересе Српске.

Сједници присуствује српски члан Предсједиштва БиХ Милорад Додик на чији захтјев је и заказана.

Сједници присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и бројни министрy у Влади Српске, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Tегелтија, те други представници Српске у заједничким институцијама. /наставиће се/бој/бон/фото