ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/02/2020

ПОСЈЕTА ЂУКАНОВИЋА БиХ TРЕБА БИTИ ОДГОЂЕНА

 

БАЊАЛУКА, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да посјета БиХ црногорског предсједника Мила Ђукановића треба бити одгођена, јер су угрожена српска национална права у Црној Гори, те нагласио да ово питање поново треба активирати након смиривања ситуације.

 

Додик је, у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, нагласио да је у Предсједништву БиХ гласао против упућивања позива Ђукановићу да посјети БиХ, јер је сматра штетном по виталне интересе српског народа.

"Сматрам да због угрожавања српских националних права у вези са Српском православном црквом /СПЦ/ и њеним идентитетом није најбољи тренутак да Ђукановић добије медијску и политичку позорницу у БиХ и Сарајеву да би је искористио правдајући свој атак на СПЦ и њену имовину", истакао је Додик.

Он је навео да посјета могла да буде проблем и Ђукановићу и да је зато гласао и други пут против његове посјете.

Додик је рекао да је ову посебну скупштинску сједницу затражио у складу са закључцима са претходне које су подржали сви српски представници.

"Кључни моменат претходног засједања био је да представници Српске у институцијама БиХ неће одлучивати док стране судије не оду из Уставног суда БиХ, и о свему смо заједнички гласали. Зато сам затражио ову сједницу", додао је Додик. /наставиће се/бон/бој/вј