ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/02/2020

СTЕВАНДИЋ: ПОСТИЋИ ЈЕДИНСТВО У ВЕЗИ СА ДЕШАВАЊИМА У ЦРНОЈ ГОРИ

 

БАЊАЛУКА, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић рекао је у Народној скупштини Републике Српске да је потребно постићи јединство у парламенту Српске у вези са дешавањима у Црној Гори.

 

"Оно ће бити најмање двотрећинско, а Боже драги да буде стопостотно. Tо би била добра порука не само браћи у Црној Гори и СПЦ, већ и свима осталима да покажемо каквог смо карактера и колико је важна Народна скупштина", поручио је Стевандић у обраћању на посебној сједници о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Он је нагласио да је недопустиво давање легитимитета некоме ко у име државе Црне Горе покушава присвојити имовину Српске православне цркве /СПЦ/.

"Да затварамо очи пред тиме, била би лоша порука нашем народу", напоменуо је Стевандић.

Он је истакао да већина Срба у Црној Гори са овдашњим Србима дијели исте вриједности и ставове када је ријеч СПЦ, спорном Закону о слободи вјероисповијести и очувању имовине СПЦ у тој земљи.

"Tо је имовина којој припадамо и ми, и наши преци, али и лидери опозиције у Црној Гори, који су прогоњени у Скупштини те земље. У том смјеру ријеч је о држави у којој влада потпуни тоталитарни мрак", рекао је Стевандић. /наставиће се/бој/бон/вј