ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/02/2020

ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА КАПЕЛА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

 

БРЧКО, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Општој болници у Брчком данас је освештана и званично отворена капела Српске православне цркве, уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

 

Епископ Фотије је рекао новинарима да је капела посвећена Светом Василију Великом, учитељу Цркве из четвртог вијека кога су поштовали и на Истоку, и на Западу.

Владика је похвалио добре међунационалне и међувјерске односе у брчанској болници.

"То је дух који морамо његовати и љубав коју имамо као суштину своје вјере свједочити пред другима, посебно у болницама гдје су људи рањиви", нагласио је владика Фотије.

Болнички свештеник протојереј-ставрофор Драган Јездић рекао је да пацијентима капела значи много јер у вријеме када им нису дозвољене посјете увијек могу да се помоле Богу и разговарају са свештеником.

Директор Опште болнице Брчко Душан Стокић рекао је да просторија коју користи Српска православна црква постоји од раније, а освештањем и доласком владике Фотија је добила на значају.

Стокић је навео да је руководство болнице по закону дужно да свакој вјерској заједници обезбиједи простор за обављање вјерских обреда и да се друге вјерске заједнице никада нису обратиле са званичним захтјевом за те намјене.

"Стојимо на располагању ономе ко се буде обратио. Биће исто дочекани и третирани као и Српска православна црква", истакао је Стокић.