ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/02/2020

ЦРНАДАК: НЕ УМАЊИВАTИ ЗНАЧАЈ МЕХАНИЗМА ЗАШTИTЕ ВИTАЛНОГ ИНTЕРЕСА

 

БАЊАЛУКА, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак изјавио је вечерас да ова партија неће бити против онога што је предложено за посебну скупштинску сједницу јер жели дати подршку механизму заштите виталног националног интереса.

 

"Најважније је да буде заштићен витални интерес Републике Српске, али овај механизам се умањује када се потеже за питање доласка предсједника Црне Горе Мила Ђукановића", рекао је Црнадак новинарима у Народној скупштини Републике Српске.

Он сматра да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик таксативним набрајањем шта је све урађено у Српској од 2006. године "урушава углед Народне скупштине".

"Овакво понашање је до сада незабиљежено, јер више од два часа Додик прича мимо теме и не одговара на питања опозиције зашто је владајућа већина одустала од закључака Народне скупштине о Уставном суду БиХ. Зашто је Уставни суд БиХ, након скупштинске сједнице донио одлуку о земљишту у центру Бањалуке, а примјера још има", додао је Црнадак.