ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/02/2020

БАЊАЦ: ЂУКАНОВИЋ НЕ TРЕБА ДА ДОЛАЗИ

 

БАЊАЛУКА, 26. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика ДНС-а Дарко Бањац рекао је у Народној скупштини да црногорски предсједник Мило Ђукановић не треба да долази у БиХ због свега што ради Србима у Црној Гори.

 

"Дакле, шта ће нам он у БиХ", рекао је Бањац током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама спрског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности Ђукановићеве посјете БиХ и распоређивању Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Он је нагласио да је механизам заштите виталног националног интереса успостављен у Дејтону да Српска никада не буде угрожена.

"Суштина БиХ је да на нивоу заједничких институција не буде прегласавања јер ако до тога дође, концепт функционисања БиХ је срушен. Овдје Додик није дозволио да концепт на којем се заснива БиХ, а то је договор, буде срушен и да се легализује прегласавање", рекао је Бањац.

Он је поручио да Народна скупштина увијек треба да подржи српског члана Предсједништва када користи механизам заштите виталног интереса Српске.

"Српски члан има највеће повјерење бирача у Српској и ту смо да покажемо да концепт БиХ управо штите Српска и Народна скупштина", рекао је Бањац.
/наставиће се/бој/бон