ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/02/2020

ДОДИК: НИСУ TАЧНЕ TВРДЊЕ ЦРНАTКА

 

БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нису тачне тврдње посланика ПДП-а у Народној скупштини Игора Црнатка да је владајућа већина прекршила закључке Народне скупштине Српске о Уставном суду БиХ.

 

"Није тачно да сам на сједници Предсједништва БиХ гласао за помиловања, како каже Црнадак. Ријеч је о томе да је затражено да Предсједништво помилује лице које је учествовало у терористичком акту и лице које је учествовало у шверцу дроге за шта нисам дао сагласност", рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да није могао другачије да приступи овим питањима.

"Шта сам требао, да пустим онога који је учествовао у терористичком акту и дилера дроге? Ваша логика није ни за малу дјецу", навео је Додик.

Он каже да нема ниједног Србина у Колегијуму Министарства иностраних послова у Савјету министара, јер је Црнадак запошљавао кумове, родбину, шофере, а ово мјесто препустио другима.

"Ви тврдите да смо продали и мјесто директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, што није тачно. Једноставно речено, износите неистине", рекао је Додик који је посланицима предочио инвестиције Владе Српске у локалним заједницама. /наставиће се/бон/бој/вј