ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/02/2020

ДОДИК: ЗАДУЖЕЊЕ СРПСКЕ - НАЈМАЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Народној скупштини Републике Српске да јавни дуг Српске износи 38 одсто БДП-а, што је најмање задужење иако неки са стране говоре да је Република презадужена.

 

"Србија је на том плану задужена више од 60 одсто, Црна Гора 100 одсто, САД 140 одсто... Ми 38 одсто, а стално говоре и клевећу како смо задужени и да на другим мјестима теку мед и млијеко", рекао је Додик на посебној сједници парламента Српске.

Он је навео да је Федерација БиХ, по питању дуга, износи податке само за федерални ниво, не рачунајући кантоне.

"И онда кажу - ми смо задужени нешто мање. Узмите кантоне, тамо су живот и власт па саберите и видите колико сте задужени", рекао је Додик.

Посланик СДС-а Tомица Стојановић рекао је да власт није подржала ранији приједлог декларације посланика Небојше Вукановића о дешавањима у Црној Гори, а тиме ни Српску православну цркву и српски народ у тој земљи.

"Ова сједница се одржава само да се оперете од тога", оцијенио је Стојановић током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском.

Реплицирајући посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу, министар унутрашњих послова Драган Лукач је рекао да се нада да ће Станивуковић бити кандидат за градоначелника јер је сигуран да никада неће побиједити актуелног градоначелника Игора Радојичића из СНСД-а.

Одговарајући на Станивуковићеве прозивке да је кукавица, Лукач је рекао да Станивуковић прича о храбрости, а пријети женама.

"Tи причаш о мом кукавичлуку!? Имаш 27 година. Ја сам са 23 отишао у рат, са 27 сам водио успјешно јединице, био одликован, имао чин пуковника... Гдје си Станивуковићу доказао своју храброст? По улици сликајући селфије и правећи перформансе", каже Лукач. /наставиће се/бој/бон