ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/02/2020

У РАД ПУШТЕН НОВИ ВЕШЕРАЈ

 

ДОБОЈ, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Дому ученика у Добоју данас је у рад пуштен нови вешерај, за чије опремање је Градска управа Добоја издвојила око 30.000 КМ.

 

Градоначелник Добоја Борис Јеринић најавио је наставак помоћи Градске управе да објекат Дома ученика пружи што квалитеније услове за смјештај око 150 корисника.

Он је најавио улагање за санацију мокрих чворова, туш-кабина и хигијенског дијела објекта предрачунске вриједности око 100.000 КМ, као и да ће заједно са управом Дома ученика тражити средства за имплементацију пројекта енергетског утопљавања овог објекта.

Директор Дома ученика Саша Шуматић рекао је да је набавци нових индустријских машина за вешерај претходило уређење водоводне инсталације и оспособљавање подрумских просторија објекта, који су оштећени током поплава из 2014. године.

Он је навео да сУ у припреми бројни пројекти за уређење објекта, за чију реализацију се преговара и са међународним организацијама.

Радник у вешерају Драгана Јовић рекла је да су набављене професионалне машине за прање и сушење веша, те ваљак за пеглање.

Данашњем догађају присуствовала је и посланик из Добоја у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.