ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика27/02/2020

ЗА РАД ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА 35.000 КМ

 

КОТОР ВАРОШ, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош донијели су на данашњој сједници одлуку да се за рад политичких странака у текућој години из буџета општине издвоји 35.000 КМ, а за рад савјета мјесних заједница 10.000 КМ.

 

Право на накнаду имају странке и коалиције које имају одборнике у локалном парламенту, а могу их користити за покривање трошкова редовног рада и кампање.

Одборници локалног парламента су донијели одлуку о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2020. годину у износу од 0,004 КМ, док је просјечна грађевинска цијена за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште 720 КМ.

Утврђени суфицит и неутрошена намјенска средства из 2018. године у износу од 65.000 КМ утрошена су за доградњу Дјечијег вртића, изградњу гараже и мртвачнице у кругу Дома здравља и изградњу фекалне канализације у улицама Николе Тесле и Цара Душана.

Усвојена је одлука о реализацији пројекта модернизације јавне расвјете на подручју општине, што подразумијева увођење лед освјетљења и смањење трошкова електричне енергије.

"На годишњем нивоу општина Котор Варош издваја 160.000 КМ за одржавање и потрошњу уличне расвјете. Израдом одговарајућег пројекта замијенили би 1.600 сијалица и направили значајну уштеду потрошње електричне енергије", рекао је начелник општине Зденко Сакан.

Скупштина је усвојила програме чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина на градском и на подручју мјесних заједница, програм уређења градског грађевинског земљишта и програм санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева за 2020. годину.

Умјесто Слободана Гелића /СДС/, досадашњег начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове, на ову позицију именована је Далиборка Каламанда /СДС/.

Досадашњи чланови клуба одборника ХДЗ-ХНС Недељко Перић и Ивица Марчинковић ће до краја мандата дјеловати као самостални одборник, односно као одборник ХДЗ-а.