ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости21/03/2020

КУРС ГИТАРЕ У ПЕРИОДУ КОРОНЕ

 

БРАТУНАЦ/ЉУБОВИЈА, 21. МАРТА /СРНА/ - Младима са подручја Братунца и Љубовије омогућен је онлајн "Курс гитаре у доба корона" да би корисно искористили вријеме у изолацији.

 

Интернет страница настала је као потреба ученика и професора Средње школе "Вук Караџић" из Љубовије у Србији, а један од покретача курса, професор Марко Медић из Братунца каже да су ученици изразили жељу да се пронађе одговарајући садржај да би на креативан начин проводили вријеме код куће.

Он је појаснио да су идеју подржали музичари из Братунца и да је и даље у току пријављивање заинтересованих са обје стране Дрине за ове инструкције, али и музичара који желе да своје знање пренесу другима.

"Идеја је да се свим заинтересованим омогући да науче основе свирања на гитари, а број младих који се желе укључити у овај курс стално расте. Укључују се средњошколци из Братунца, Сребренице и других средина", истиче Медић.

Први инструктивни видео за овај курс припремају чланови братуначког бенда "Инфузија" који ће показати основна правила и технике свирања десном руком.

Медић је изразио задовољство што су ову идеју подржале и неке познате личности из музичког свијета и изразиле спремност да помогну њену реализацију.