ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

МИРОВИЋ: У ПОКРАЈИНИ 41 ОБОЉЕЛО, ОД КОЈИХ 22 У НОВОМ САДУ

 

НОВИ САД, 26. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Покрајинске владе АП Војводине Игор Мировић изјавио је да је у Војводини забиљежен 41 случај вируса корона, од којих је 22 на подручју Новог Сада.

 

Он је истакао да је Нови Сад, послије Београда, Ниша и Ваљева, потенцијално најугроженији град када је ријеч о инфекцијама вирусом корона.

"То значи додатну опрезност и социјалну дистанцу међу Новосађанима. Победићемо сва искушења која носи зараза вирусом корона ако се будемо придржавали прописаних мера", рекао је за Радио-телевизију Војводине /РТВ/ Мировић, који је и предсједник покрајинског Штаба за ванредне ситуације.

Он је најавио да ће сутра почети опремање и стављање у функцију једне од хала Новосадског сајма за потребе смјештаја обољелих од овог вируса.

"Хале на Новосадском сајму ће бити припремљене за смештај пацијената за случај да се деси најгори могући сценарио", појаснио је Мировић.

Он је навео да на подручју Војводине постоје и други објекти за карантин за лица која стижу из иностранства.

"Ту је одмаралиште Летенка на Фрушкој гори и касарна у Сомбору, а разматрамо и друге локације, што зависи од развоја ситуације", рекао је Мировић.

Према његовим ријечима, наредних дана радиће се на растерећењу мигрантског кампа у Кикинди у коме се тренутно налази 1.000 људи.

"То ћемо урадити да би постојала потпунија контрола у сложеној епидемиолошкој ситуацији у том граду. Користим се приликом да замолим министра одбране Србије да обезбеди један санитетски тим за здравствену тријажу миграната", рекао је Мировић.

Он је подсјетио да је са јучерашњим даном у Клиничком центру Војводине било смјештено 14 заражених пацијената, од којих је троје на респираторима.