ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, 354 ЛИЦА У ИЗОЛАЦИЈИ

 

ЧЕЛИНАЦ, 26. МАРТА /СРНА/ - У Челинцу нема нових случајева заразе вирусом корона, тренутно је једна особа заражена, док је 354 у кућној изолацији, констатовано је на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

 

"Закључно са јучерашњим даном из кућне изолације је изашло 98 особа. Све особе у кућној изолацији су доброг здравственог стања", истакао је командант Штаба и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Према његовим ријечима, а у складу са наредбом Републичког штаба за ванредне ситуације, у Челинцу ће у наредних неколико дана бити успостављен карантин у који ће бити организован смјештај за особе које не поштују режим кућне изолације и за особе које се упућују из карантина на граничном прелазу.

На сједници је констатовано да су припадници Полицијске станице Челинац издали један прекршајни налог у износу од 500 КМ за непоштовање забране кретања, те да се републичке и општинске наредбе и закључци поштују, а комунална и цивилна полиција су у сталној контроли.

Радници Центра за социјални рад Челинац у сарадњи са општинским Црвеним крстом редовно врше испоруке животних намирница одређеним категоријама становништва којима је потребна оваква врста услуге, а који их претходно поруче путем телефона 051/551-072.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације одређено је радно вријеме апотека - радним даном од 8.00 до 18.00 часова и викендом од 8.00 до 13.00 часова.

Како би се обезбиједило континуирано снабдијевање становништва лијековима и медицинском опремом, општински Штаб ће успоставити дежурство у апотекама у времену од 18.00 до 21.00 час радним даном, односно од 13.00 до 21.00 час викендом.

Општински Штаб за ванредне ситуације јавно је захвалио челиначком привреднику Жељку Пашалићу, власнику предузећа "Пашалић-градња", за донацију - финансијску помоћ коју је дозначио у сврху борбе против вируса корона.