ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/03/2020

ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ ОДРИЧУ СЕ 50 ОДСТО ПЛАТЕ ЗА ФОНД СОЛИДАРНОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић рекао је данас да ће се сви чланови Владе одрећи 50 одсто примања за мјесец март, а та средства биће уплаћена у Фонд солидарности Републике Српске.

 

Вишковић је позвао и све запослене у јавном сектору да се на основу добровољности одрекну дијела плате који ће бити уплаћен у Фонд солидарности.

Премијеере Српске је преедложио да се радници који имају примања до 1.000 КМ одрекну пет одсто нето плате, а они који имају плату више од 1.000 КМ да издвоје 10 одсто.

"Сугестија је и свим лицима која врше јавне функције, руководиоцима и директорима јавних установа и јавних фондова да се одрекну дијела своје нето плате у износу до 20 одсто у корист Фонда солидарности за обнову Републике Српске и да потпишу изјаве о свом одрицању", рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, та средства биће искључиво намијењена за помоћ радницима у реалном сектору који су погођени одлукама Штаба за ванредне ситуације, као и онима који су погођени вирусом корона.