ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ОПШТИНЕ ИЗ РЕГИЈЕ ПОДРЖАЛЕ АКЦИЈУ ЗА НАБАВКУ РЕСПИРАТОРА

 

ФОЧА, 25. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Фоча Радисав Машић изјавио је да је иницијатива општинског Кризног штаба за набавку респиратора за Универзитетску болницу Фоча наишла на добар одјек, те да су сви начелници општина из регије са којима је разговарао прихватили да издвоје средства за набавку респиратора.

 

"Сви су једнодушно подржали иницијативу. Наишли смо на добар одјек у Калиновику, Вишеграду, Рудом, Новом Горажду, Рогатици. Нисам се успио чути са начелником Чајнича, а вјерујем да ће и они подржати и да ћемо успјети да обезбиједимо више респиратора који ће нашој болници бити неопходни", рекао је Машић.

На састанку општинског Кризног штаба наведено је да је добар одзив и међу привредницима, којима ће Универзитетска болница званично упутити допис за учешће у солидарној набавци респиратора.

Кризни штаб је позвао и све Фочаке који живе у дијаспори да се укључе у ову акцију.

Донаторска средства могу се уплатити на жиро рачуне Универзитетске болнице 562-006-81127924-02 и општине Фоча 562-006-00001712-12, оба у НЛБ банци, са назнаком "помоћ у борби против вируса корона".

На сједници Кризног штаба је наведено да је све више примјера солидарности и човјекољубља, те да су предузеће "Техноградња", трговинске радње "Остојић" и "Савић" и Кафе пицерија "Моцарт" обезбиједили намирнице за 80 пакета хране за социјално угрожене, док је пољопривредник Милан Гаговић подијелио тону кромпира и 100 литара ракије старим лицима у Фочи и Устиколини.