ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ПОМОЋ РиТЕ "УГЉЕВИК" ОПШТИНИ У ВАНРЕДНИМ ОКОЛНОСТИМА

 

УГЉЕВИК, 26. МАРTА /СРНА/ - Руководство Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ "Угљевик" помоћи ће рад Дома здравља, Центра за социјални рад, Црвеног крста и других служби у општини Угљевик како би се епидемиолошка ситуација на подручју ове општине одржала стабилном, договорено је данас на састанку руководство РиТЕ са начелником ове општине Василијем Перићем.

 

"Помоћ се огледа у донацији одређене заштитне опреме, гориву, прехрамбеним и хигијенским пакетима најугроженијима, као и финансијској донацији. Ово је помоћ свим грађанима општине Угљевик", рекао је Перић новинарима и захвалио за подршку руководству РиТЕ "Угљевик".

Директор РиТЕ "Угљевик" Чедомир Стојановић рекао је да је овај привредни гигант предузео све мјере да функционише у ванредним околностима у којима се налази Република Српска и комплетан регион, те да процес производње не трпи.

Стојановић је нагласио да, иако РиТЕ "Угљевик" ради у тешким условима, за мјесец март је премашен план производње електричне енергије.

"Смањили смо број радника, а ради само неопходан број радника да би се одржао процес производње. Укинули смо превоз радника, као и кухињу и забранили смо груписање радника. Вршимо редовно дезинфекцију радних просторија", рекао је Стојановић.

Када је ријеч о помоћи општинским службама, Стојановић је истакао да ће РиТЕ "Угљевик" донирати материјал и опрему за дезинфекцију, да би се заштитили људи - рукавице, маске и мантиле, као и једну количину горива за Дом здравља.

"Ако буде потребе да се потенцијални обољели смјесте у карантин, РиТЕ `Угљевик` ће достављати храну", рекао је Стојановић и оцијенио да је сарадња са локалном управом добра.

Директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић рекао је да на подручју ове подмајевичке општине нема потврђених случајева корона вируса, те да се успјешно спроводе мјере заштите које су прописане.

"Сви смо заједно у борби против корона вируса и успјећемо у томе", рекао је Цветковић.

Састанку су присустовавали и народни посланик у Народној скупштине Републике Српске Милутин Тасовац, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић, те директор Центра за социјални рад, представник Црвеног крста ове општине и шеф Одсјека општинске Ватрогасне јединице.