ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/03/2020

ДО 30. ЈУНА ОДГОЂЕНО ПЛАЋАЊЕ РАТА КРЕДИТА ИРБ-у

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић информисао је данас чланове Главног координационог тима да је Влада донијела одлуку о одгађању плаћања рата кредита према Инвестиционо-развојној банци /ИРБ/ до 30. јуна, с циљем ублажавања потешкоћа са којима се привредни субјекти суочавају у времену кризе изазване вирусом корона.

 

Вишковић је истакао да је Влада Српске донијела и одлуку о одгађању плаћања пореских обавеза привредним субјектима, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Он је нагласио да су сви чланови Владе Републике Српске одлучили да 50 одсто накнада по основу личних примања за март будe уплаћенo у Фонд солидарности Републике Српске, те да је дата препорука запосленима у јавном сектору, осим у здравству, да добровољно одлуче да ли ће одређени износ својих примања усмјерити за ту намјену.

Од новца прикупљеног у Фонд солидарности биће измирени порези и доприноси за раднике у реалном сектору који су због новонастале ситуације прекинули процес рада.

Главни координациони тим, који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, разматрао је тренутну епидемиолошку ситуацију и анализирао спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција у борби са вирусом корона.

Поново је апеловано на грађане да се стриктно придржавају препорука надлежних институција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.