ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

НОВООБОЉЕЛА ЖЕНА СРЕДЊЕ ЖИВОТНЕ ДОБИ

 

ПРЊАВОР, 29. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је да је нови случај вируса корона у овој локалној заједници потврђен код жене средње животне доби, која има блаже симптоме и била је у кућној изолацији.

 

Томаш је напоменуо да је жена допутовала из ЕУ и да се одмах по долазку пријавила у Епидемиолошку службу Дома здравља.

"Посљедњих дана појавили су се одређени симптоми који су указивали на вирус корона, због чега је тестирана и показало се да је позитивна", рекао је Томаш након сједнице Општинског штаба за ванредне ситуције, чији је командант.

Он је додао да ће ова особа сутра бити транспортована у Студентски центар у Бањалуци, гдје се налазе и остала четири обољела лица из Прњавора.

Надлежне општинске службе јуче су контролисале 105 лица која су добила рјешења о кућној изолацији, при чему је утврђен само један случај кршења прописане мјере.

Томаш је апеловао да се сва лица у изолацији се придржавају упутстава, иначе ће бити смјештена у карантин у Спортско-рекреационом центру "Борик", гдје се налазе два објекта са око 50 кревета.

Он је појаснио да рјешење о самоизолацији истиче закључно са датумом који је означен на документу.

Томаш је упутио апел и привредницима који и даље послују да поштују епидемилошке мјере дезинфекције просторија, међусобне удаљености радника, као и да издају потврде за кретање минималном броју радника.

Он је захвалио маркетима "Фортуна" и "АБЦ" који су показали друштвену одговорност и организовали бесплатну доставу животних намирница лицима старијим од 65 година.

Општинска организација Црвеног крста, у сарадњи са Центром за социјални рад и Цивилном заштитом, организује набавку прехрамбених производа за стара лица која живе сама.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији под здравственим надзором на подручју општине Прњавор су 972 лица, док је 350 лица изашло из надзора.