ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

ГРАЂАНИ РАЗУМИЈУ СЛОЖЕНОСТ СИТУАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 29. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са градоначелницима и начелницима општина у Српској и том приликом је констатовано да грађани разумију сложеност ситуације изазване ширењем вируса корона и да нема застоја у снабдијевању животним намирницама.

 

Консатовано је да је највећи број грађана одговоран и да се придржава прописаних мјера заштите, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Вишковић је у оквиру свакодневних активности у вези са борбом против ширења вириса корона разговарао телефоном са градоначелницима, те начелницима општина Теслић, Котор Варош, Чајниче, Рудо, Рогатица и Хан Пијесак.

Разговарано је о епидемиолошкој ситуацији у градовима и општинама, спровођењу мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и градских и општинских штабова, снабдјевености животним намирницама у локалним заједницама, те поштивању мјера самоизолације од лица којима су ове мјере изречене.

Апеловано је на лица, којима су одређене мјере самоизолације, да их стриктно придржавају.

У саопштењу је напоменуто да је Вишковић свакодневно у контакту са представницима локалних власти у Републици Српској с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације изазване вирусом корона.