ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

ОД СУТРА ПУНКТ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ ВОЗИЛА У КОЊЕВИЋ ПОЉУ

 

БРАТУНАЦ, 29. МАРТА /СРНА/ – У Коњевић Пољу од сутра почиње да ради пункт за дезинфекцију возила, а теретна возила ће бити преусмјерена на пут Коњевић Поље-Братунац, најавио је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић.

 

Млађеновић је истакао важност да дезинфекција теретних возила организује у Коњевић Пољу приликом уласка на подручје општина Браунац и Сребреница.

"Са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, односно ЈП `Путеви Републике Српске`, Полицијском управом Зворник договорено је да се, ради дезинфиковања, сва теретна возила преусмјере на пут Коњевић Поље-Братунац, а да им се забрани кретање од Дрињаче према Братунцу поред Дрине", објаснио је Млађеновић.

Он је најавио да су за пункт у Коњевић Пољу набављене спужве и средства за дезинфекцију возила.

"Наручени су и саобраћајни знакови за ограничење брзине. На том пункту ће морати да се дезинфикују сва возила која долазе на подручје општине Братунац, а на улазу у градско подручје, на такозваном Вихоровом паркингу вршиће се прање и дезинфекција тих возила која ће се потом моћи слободно кретати", рекао је Млађеновић.

Он је напоменуо да се у Братунцу редовно спроводе све планиране мјере заштите, да нема обољелих и да се смањује број лица која су под надзором.

Под надзором је 197 лица или седам мање него јуче, а из надзора су изашле 24 особе које су 14 дана провеле у изолацији.

"Све добро функционише, нико није прекршио мјере надзора и полицијског часа", истакао је Млађеновић.

Мјешовите екипе полиције и инспекције контролисале су поштовање мјере надзора за 99 лица у посљедња 24 часа и нису уочиле кршење мјера надзора.

Млађеновић је истакао да се дезинфекција јавних установа, предузећа, јавних површина, стамбених зграда и привредних објеката врши редовно и поручио да ће општина набавити средства за дезинфекцију улаза у куће, која ће бити подијељена становништву.

Општина Братунац набавила је и заштитне маске које волонтери дијеле грађанима.