ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/03/2020

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ

 

МОДРИЧА, 29. МАРТА /СРНА/ - Епидемиолошка ситуација у општини Модрича је под контролом, изјавио је начелник општине Младен Крекић-

 

Једно лице код којег је потврђен вирус корона смјештено је у Универзитетски клинички центар Републике Српске, а два су у карантину у Студентском центру Бањалука.

Крекић је навео да су у кућној изолацији и под здравственим надзором 417 лица, те позвао грађане да поштују препоруке надлежних институција.

Директор Дома здравља Модрича Дарко Стефановић рекао је да је локална заједница успоставила карантин на двије локације капацитета укупно 30 мјеста.

"Модричани се придржавају мјера прописаних за кућну изолацију због чега до сада ниједно лице није смјештено у карантин", изјавио је Стефановић.

У Модричи је у току акција деезинфекције јавних површина коју локална управа спроводи у сарадњи са Цивилном заштитом, Комуналним предузећем и пољопривредницима.

Комунално предузеће данас ће, уз помоћ 10 пољопривредника са механизацијом, дезинфиковати улице, тротоаре и друге јавне површине у приградским насељима.

Пољопривредник Никола Мишић из Скугрића код Модриче рекао је да су се пољопривредници добровољно одазвали акцији.

"Имамо опрему којом на брз и ефикасан начин можемо дезинфиковати велике површине и тако помоћи у спречавању заразе", појаснио је Мишић.